Без категории

Ar ko ir noderīgs gliemežu mucīns?

Jūs noteikti esat dzirdējuši par gliemežu mucīnu un to izmantošanu kosmētikā, bet kādas ir tā īpašības un ko tas dara ar ādu?

Mucīns ir gliemežu gļotas. Šī sastāvdaļa tika atklāta Dienvidamerikā 1920. gados. Zemnieks Čīlē, vārdā Baskunjans, novērojot savus strādniekus, kuri franču restorānam, videi draudzīgās saimniecībās audzēja gliemežus, pamanīja, ka darbinieku roku āda nobriedušā vecumā izskatījās jauna un gluda. Turklāt nelielas skrambas un ādas bojājumi sadzīja daudz ātrāk nekā parasti.

Protams, šis novērojums nevarēja neinteresēt zinātniekus no visas pasaules, kuri rezultātā uzsāka aktīvu gliemežu mucīna pētījumus, kas ilga 15 gadus, un atklāja visas tā brīnišķīgās īpašības un presē parādījās pirmās publikācijas par šīs sastāvdaļas iespējām.

Jums nevajadzētu uzreiz skriet un pirkt ahatīnas gliemežus un klāt tos uz sejas, kā tas notiek dažos eksotiskos skaistumkopšanas salonos. Pirmkārt, kosmētikas krēmu ražošanai tiek izmantots filtrēts gliemežu gļotu ekstrakts. Otrkārt, gliemezis izdala divu veidu gļotas: vienu, kas nepieciešams kustības un slīdēšanas atvieglošanai, tajā nav nepieciešamo elementu. Bet otrais gļotu veids, ko gliemezis izdala briesmu (stresa) vai brūču dzīšanas brīžos, ir tieši tas, ko izmanto mūsdienu kosmetologi, it īpaši Dienvidkorejas speciālistus plaši izmanto ādas kopšanas kosmētikas ražošanā.

Mucīns ir elastīna, kolagēna krājums, tajā ir glikolskābe un hialuronskābe. Krēmi, kuru pamatā ir šī sastāvdaļa, intensīvi mitrina, atjauno veselīgu tonusu, atjauno un veicina paātrinātu ādas atjaunošanos. Ir vērts atzīmēt, ka gliemeža mucīns ir piesātināts ar A, B, E grupas vitamīniem utt. Šie elementi ir atbildīgi par ādas atbrīvošanu no toksīniem, audu atjaunošanos, mitrināšanu un mitruma saglabāšanu organismā.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *